Entrevista d’Aqua España al director general d’Adiquímica

ADIQUIMICA, des dels seus inicis fins ara ha ofert productes i serveis per al tractament d'aigües. Els productes els dissenyem per cobrir les necessitats específiques de tractament d'aigües de circuits de refrigeració, calderes de vapor i osmosi inversa com a línies més destacades.

Pregunta 1

ADIQUIMICA SA compleix aquest any 40 anys d´activitat. Abans de comentar el trajecte recorregut i la seva visió de futur, expliqui’ns a què es dedica actualment la seva empresa (productes / serveis que ofereix)?

 

ADIQUIMICA, des dels seus inicis fins ara ha ofert productes i serveis per al tractament d’aigües. Els productes els dissenyem per cobrir les necessitats específiques de tractament d’aigües de circuits de refrigeració, calderes de vapor i osmosi inversa com a línies més destacades. Un cop estan validats pel nostre departament de R+D+i els fabriquem i proporcionem servei als nostres clients perquè obtinguin el millor rendiment dels mateixos.
D’aquesta manera els nostres clients aconsegueixen tenir les calderes de vapor funcionant amb total seguretat i amb una eficiència màxima, amb una repercussió significativa en estalvi d’aigua i de combustible.

Pel que fa a les torres de refrigeració, cal destacar que vam ser la primera empresa a Espanya que va tenir un producte registrat per prevenir el desenvolupament de la Legionella en torres de refrigeració, podent així donar compliment a la primera normativa al respecte que es va publicar a Espanya. Amb els nostres tractaments de torres de refrigeració i condensadors evaporatius, els nostres clients obtenen el tractament necessari per prevenir la presència de la Legionella i prevenir també el creixement microbiològic. Addicionalment, operen els seus circuits també amb una òptima protecció anticorrosiva i antiincrustant, minimitzant així el consum d’aigua.

Per a l’osmosi inversa i la dessalació és importantíssim mantenir les plantes sense que en disminueixi la producció per embrutaments o en disminueixi la qualitat de l’aigua produïda, per deteriorament de les membranes. Amb els nostres productes, juntament amb el suport dels nostres laboratoris, proporcionem als nostres clients les solucions que necessiten per a un funcionament adequat de les seves instal·lacions.

 

Pregunta 2

Quin és lorigen de lempresa?

 

L’empresa va ser fundada per tres químics amb voluntat investigadora, que van comprar els actius d?una empresa que des dels anys cinquanta del segle passat es dedicava a la fabricació de productes químics per al tractament de calderes de vapor, majoritàriament de ferrocarrils, que tenien gran dificultat a carregar aigua de qualitat a moltes zones d’Espanya.

 

(Per accedir a l’entrevista completa fes clic aquí )

 

 

Blog

Noticias relacionadas

Normativa
S’acaba D’aprovar A UNE L’actualització De La Norma UNE 100030:2023 “Prevenció I Control De La Proliferació I Disseminació De Legionella En Instal·lacions”, Substituint I Anul·lant La Norma UNE 100030:2017.
Normativa
Al Maig De 2020, Es Va Publicar A Europa, El Reglament (UE) 2020/741 Del Parlament Europeu I Del Consell, De 25 De Maig De 2020, Relatiu Als Requisits Mínims Per A La Reutilització De L’aigua Urbana Depurada En Usos Agraris.
juliol 10, 2023