presencial / semipresencial

Curs inicial de Legionel·la

Té com a objectiu facilitar els coneixements requerits per a obtenir el certificat i poder fer els treballs de manteniment en instal·lacions de risc segons el Reial decret 865/2003 del 4 de juliol.

Introducció al curs

Aquest curs està dirigit a tot el personal implicat en qualsevol actuació higienicosanitària de les instal·lacions de risc, com podrien ser tècnics de manteniment, operaris de planta, responsables de qualitat, titulars de les instal·lacions i personal de les empreses involucrades en operacions de manteniment, entre altres.

El curs té com a objectiu donar a conèixer tot el que cal saber sobre la prevenció i el control de la Legionel·la per poder fer operacions de manteniment higienicosanitàries de les instal·lacions de risc: torres de refrigeració, condensadors, aigües sanitàries, banyeres d’hidromassatge, sistemes contra incendis, etc. Coneixent totes les instal·lacions implicades, el comportament del bacteri, les causes de l’embrutament químic i biològic, es pot implantar un tractament adequat per poder fer una bona prevenció davant de la contaminació per Legionel·la.

Malgrat la publicació de la nova normativa sobre prevenció i control de la Legionel·la, aquesta formació continua vigent fins a un altre avís del Ministeri de Sanitat. Per tant, aquest tipus de formacions són totalment vàlides per a l’any 2024.

Contingut del curs

  1. Importància sanitària de la legionel·losi
  2. Àmbit legislatiu
  3. Criteris generals de neteja i desinfecció.
  4. Salut Pública i Salut Laboral.
  5. Instal·lacions de risc incloses en l’àmbit d’aplicació del Reial decret 487/2022 i de la Norma UNE 100030
  6. Identificació dels punts crítics. Elaboració de programes de control
  7. Pràctiques a l’aula i en camp

A qui va dirigit

Dirigit a tot el personal implicat en qualsevol actuació higienicosanitària de les instal·lacions de risc, com podrien ser tècnics de manteniment, operaris de planta, responsables de qualitat, titulars de les instal·lacions i personal de les empreses involucrades en operacions de manteniment, entre altres.

Reserva la teva plaça pel curs

Format Presencial

Horari

A consultar

Inici

A consultar

Durada

25 hores

Lloc

Segons convocatòria

Preu

A consultar

Format Semipresencial

Horari

A consultar

Inici

A consultar

Durada

25 hores (17 hores en línia + 7 hores pràctiques presencials+ 1h examen presencial)

Lloc

Segons convocatòria

Preu

A consultar

Formació

Altres formacions que poden interessar-te

Descobreix la nostra àmplia varietat de cursos dissenyats per impulsar el creixement i desenvolupament de la teva empresa.

Renovació de Legionel·la

Cursos necessaris per a poder fer treballs de manteniment en instal·lacions de risc enfront de la Legionel·la, segons el Reial decret 865/2003 de 4 de juliol i l’Ordre SCO/317/2003 de 10 de febrer.

Cursos de Calderes

Curs dirigit a operadors de calderes, per a adquirir els coneixements necessaris per a poder superar l’examen oficial organitzat per les Delegacions d’Indústria i obtenir el Certificat per a la conducció de calderes.

Cursos a mida i webinars

Cursos dissenyats pels nostres experts sobre temes relacionats amb el tractament d’aigües.

Inscríbete