Cas d'èxit: estalvi d'aigua i energia mitjançant la reutilització de la purga de torres de refrigeració

Fa unes setmanes, vam publicar a la revista INDÚSTRIA QUÍMICA el següent treball tècnic: SOLUCIÓ SOSTENIBLE PER A UN ESTALVI D’AIGUA I ENERGIA MITJANÇANT LA REUTILITZACIÓ DE LA PURGA DE TORRES DE REFRIGERACIÓ.

Aquest treball avalua l’augment de rendiment, l’estalvi d’aigua i energia, la reducció de costos d’operació i la reducció de les emissions de CO₂2 que ha suposat l’ús d’un anti-incrustant lliure de fòsfor i biodegradable dissenyat específicament, i d’un netejador que no conté EDTA ni fòsfor en la seva formulació, en una planta real de osmosis inversa que tracta l’aigua de purga de les torres de refrigeració per a la seva reutilització.

Abans de la intervenció de ADIQUIMICA, la planta d’ osmosi inversa estava afectada per un embrutiment sever per biopel·lícula i les membranes s’havien de netejar sovint, provocant una disminució dràstica del rendiment. A més, la planta operava a una conversió inferior respecte a la de disseny, a causa de l’elevat poder incrustant de l’aigua i de l’ús d’un anti-incrustant no específic, d’ampli espectre formulat sobre la base de fòsfor orgànic.

El tractament amb un anti-incrustant específic, biodegradable i formulat a partir d’una mescla sinèrgica de matèries actives que no contenen fòsfor, i l’ús d’un netejador ambientalment respectuós, va comportar una gestió sostenible de la planta de osmosi inversa, amb un augment d’ús de l’aigua reutilitzada, un estalvi en el consum d’aigua i una reducció de l’abocament. Es va aconseguir un estalvi energètic i la reducció de les emissions de CO. També es van reduir els costos associats a la reposició de membranes, a les parades de la planta per neteges i al consum de productes químics.

Veure l’article complet